VERIGHETE aur Modele Noi Deosebite

Dorim sa va prezentam noile modele de VERIGHETE pentru eternitate.

Verighetele reprezinta simbolul iubirii dintre sot si sotie, alementele esentiale care valorifica si exprima dragostea infiripata dintre voi doi si, de asemenea, reprezinta legatura, in forma materiala, a sentimentelor si dorintelor voastre ca tineri casatoriti.

Verigheta este simbolul casatoriei. Unirea trupeasca si sufleteasca dintre cei doi este reprezentata de verigheta. Simpla sau cu model, cu pietre pretioase sau nu, verigheta a fost din Antichitate simbolul iubirii si a unirii celor doi tineri. Astazi, poate fi foarte dificil sa iti alegi verigheta potrivita deoarece ai o gama variata de culori/modele/ idei si….marea intrebare ce verigheta sa aleg?

Cauta aici la noi modele deosebite de verighete cu s-au fara pietre pretioase, cu Diamante, Aur Alb, Aur Roz, Aur Galben, Verighete lucrate Manual cu multa atentie din aur si pietre/diamante de cea mai inalta calitate fabricat de specialistii nostrii special pentru cei care dores sa isi uneasca destinele.

Inele de logodna aur galben alb roz

Inele de logodna

Inel logodna | inel de logodna | inele logodna | inele de logodna cu diamant

Un inel de logodnă este un inel pe care îl poartă o persoană care este logodită și urmează să se căsătorească. În Regatul UnitIrlanda și America de Nord inelele de logodnă sunt purtate tradițional doar de femei. În alte culturi atât barbații cât și femeile poarta inele asemănătoare. În alte culturi inelele de logodnă sunt de asemenea folosite ca verighete. Inelul de logodnă este oferit de un bărbat iubitei sale atunci când o cere în căsătorie. Inelul reprezintă un angajament formal al viitoarei căsătorii. În majoritatea țărilor, inelul este purtat pe inelarul de la mâna stângă. După căsătorie, cuplul poate purta ambele inele, atât cel de logodnă cât și verigheta.

Obiceiul purtă

Inele de logodna aur galben alb roz
Inele de logodna aur galben alb roz

rii unui inel de logodnă își are originile în Egiptul Antic unde inelul simboliza un cerc nesfârșit și spațiul din inel o poartă. Inelele de logodnă care erau oferite femeii iubite de către bărbat au fost foarte cunoscute în vremurile romane dar in Vest nu au fost cunoscute până în secolul XIII. Romanii ofereau logodnicelor inele de logodnă care conțineau o cheie mică. Romanticii credeau că cheia este o cheie simbolică care protejează și are grijă de inima soțului. Totuși, cheia probabil era folosită pentru cuferele valoroase ale casei.

Inelul se poartă pe al patrulea deget al mâinii stângi deoarece locuitorii din Grecia Antică credeau că conține o venă care conduce la inimă. In al doilea secol înainte de Hristos, mireasa romană primea două inele, unul de aur pe care îl purta în public și unul din fier pe care îl purta acasă. Grecii au fost primii care au creat inele de logodnă dar pentru ei erau mai degrabă cunoscute ca inele de promisiune decât ca inele de logodnă. Totuși, în acele vremuri, inelele de logodnă nu se dăruiau neapărat înainte de căsătorie, cum se dăruiesc în ziua de azi.

În Europa, inelele de logodnă au fost cândva cunoscute ca inele inscripționate. Erau oferite ca o formă de promisiune a fidelității și dragostei.

În timpul Colonialismului din America, un degetar era oferit ca un semn de companie eternă. Femeile îndepărtau vârful degetarului pentru a crea un inel. Prima utilizare documentată a unui inel cu diamant care să semnifice logodna a fost a Arhiducelui Maximilian al Austriei în curtea imperială a Vienei în 1477, la legământul lui cu Mary de Burgundy. Asta i-a influențat pe cei bogați, din sfera înaltă a societății să le ofere inele de logodnă iubitelor lor. Mine cu diamante au fost descoperite în 1870 în Africa. Cum producția de diamante creștea cei mai săraci au ajuns să iși permită și ei să cumpere inele de logodnă. Totuși, inelele de logodnă cu diamant au fost văzute pentru mult timp ca simboluri ce aparțineau celor din înalta societate, nobililor și aristocraților și tradiția favoriza benzile de logodnă simple. Ideea unui inel de logodnă potrivit pentru toate buzunarele a apărut în SUA abia în 1930 și a fost promovată agresiv de atunci de industria divertismentului.

Din punct de vedere istoric, inelele de logodnă au fost folosite pentru a susține promisiunea făcută de bărbat femeii iubite, în special la romani, și nu precedau neapărat căsătoria. De fapt inelele erau mai degrabă un simbol de afecțiune și prietenie. Istoria inelelor de logodnă începe în anul 1215 când Papa Inocențiu al III-lea a stabilit o perioadă de așteptare între promisiunea căsătoriei și căsătoria propriu zisă. De asemenea, inelele semnificau devoțiunea partenerilor unul față de celălalt în acea perioadă. În acele vremuri, inelele de logodnă reprezentau adesea rangul social deoarece doar cei bogați iși permiteau să cumpere inele de logodnă cu diamante.

Înainte de secolul 20, alte tipuri de inele de promisiune erau folosite. La sfârșitul secolului 19, era tipic ca viitoarea mireasă să primească un degetar cusut mai degrabă decât un inel de logodnă. Această practică era folosită mai ales de grupurile religioase care evitau bijuteriile. Inelele de logodnă au devenit cunoscute în Europa de Vest abia la sfârșitul secolului XIX iar în America au devenit cunoscute abia în 1930 ca rezultat al unei campanii naționale realizată de industria diamantelor. Fenomenul a apărut și mai târziu în alte țări. În prezent, 80 % dintre femeile din SUA primesc un inel de logodnă înainte de căsătorie care să semnifice logodna. Printre bărbați, inelele de logodnă erau foarte întâlnite în al Doilea Război Mondial, deoarece bărbații care erau plecați în război le purtau în amintirea soțiilor și copiilor pe care îi lăsau acasă.

În secolul 21, în special în civilizația occidentală, a devenit un obicei ca viitoarea mireasă să își poarte tot timpul inelul ca un fel de angajament în viitoarea căsătorie.

Inel de aur roza 012

Diamante speciale Verighete, Inele, Lantisoare, Pandantive, Bratari

Despre diamante

Inel de aur roza 012
Inel de aur roza 012

Inainte de a cumpara o bijuterie cu diamante este foarte bine sa stiti cateva caracterisitici ale acestora. Astfel, o lectura de mai putin de 15 minute va va transforma intr-un cumparator educat care stie sa aprecieze o bijuterie cu diamante la adevarata sa valoare.

Vom incepe cu cei 4 C. Acestia sunt: greutatea in carate (CARAT), culoarea (COLOR), claritate (CLARITY), taietura (CUT). Sistemul celor patru C a fost stabilit în anii ’50 de Institutul American de Pietre Pretioase (Gemological Institute of America – GIA) si este acceptat ca atare de gemologi si oameni de afaceri.

Taietura (cut) este cea mai importanta dar si cea mai provocatoare calitate. Totusi sa nu confundam taietura diamantului “cut” cu forma acestuia. Cand un expert spune taietura diamantului, se refera la proprietatile lui reflective si la calitatea slefuirii, nu la forma lui. Unghiurile si finisajul diamantului sunt cele care ofera acestuia acea stralucire specifica, ce pare ca vine chiar din centrul lui. In imaginile de mai jos se poate observa diferenta dintre o taietura ideala si una de proasta calitate. Totul sta in proportii, astfel incat lumina care intra sa se reflecte corect si sa ofere o stralucire aparte diamantului. Atunci cand cumperi un diamant exista cateva metode de gradare a calitatii taieturii, dezvoltate pentru a te ajuta:

Ideal – se regaseste numai la diamantele rotunde si este o taitura foarte rara
Premium – este asemanatoare cu taietura ideala, insa se regaseste si in alte forme de diamante, mai reduse la pret
Very Good – lumina se reflecta putin mai deformata decat cea ideala, o astfel de taietura fiind intalnita in cazul diamantelor mai mari
Good – o astfel de taietura reflecta mare parte din lumina care intra si este optiunea cea mai buna pentru taierea diamantele foarte mari, astfel incat sa nu se piarda nici din volum nici din calitate
Fair & Poor – o astfel de taietura reflecta o mica parte din lumina care intra si sunt taiate astfel diamantele foarte mari, pentru a maximiza caratajul

“Braul” diamantului

Un “brau” pentru un diamant este intre subtire si putin “gros”. Braul diamantului poate fi subtire, mediu, gros si orice combinatie a celor trei clasificandu-se in: extrem de subtire, subtire, mediu, usor gros, gros, extrem de gros.

“Braul” unui diamant poate fi brut sau slefuit. Diamantele cu o forma foarte frumoasa au de cele mai multe ori braul slefuit. Pentru aceasta slefuitorului ii ia timp in plus ceea ce nu este profitabil. Braul nu imbunatateste calitatea diamantului, GIA masoara doar grosimea acestuia nu si aspectul.

Cateva exemple de defecte de simetrie:

Eccentric table                          Eccentric culet                     Deformed girdle                         Deformed facet                                    Misalignment of the                                          Undulated girdl

crown and the pavilion

Caratul este unitate de masura a greutatii unui diamant, un carat fiind egal cu 200 de miligrame. Denumirea de carat vine de la semintele de carob, care erau atat de uniforme in greutate incat erau folosite in vechime ca unitati de masura. Sa nu confundam Carat cu Karat (masura de determinare a puritatii aurului).

Clariatea diamatelor este foarte importanta jucand un rol important pentru a calcula valoarea. Aceasta caracterisitca importanta este caracterizata in detaliu in certificatele ce insotesc piatra (GIA, DRU, GII, EGL).

  • I1, I2, I3 Included: Incluziunile sunt vizibile cu ochiul liber
  • SI1, SI2 Slightly Included: Incluziunile sunt vizibile cu lupa care mareste de 10 ori si pot fi vizibile si cu ochiul liber. Un pret foarte bun.
  • VS1, VS2 Very Slightly Included: Incluziunile nu sunt vizibile cu ochiul liber. Mai putin scumpe decat VVS1 si VVS2.
  • VVS1,VVS2 Very, Very Slightly Included: Incluziunile sunt foarte greu de observat cu o lupa care mareste de 10 ori. Un diamant de o calitate excelenta.
  • FL, IF Flawless, Internally Flawless: Fara incluziuni interne sau externe. Diamante foarte rare si frumoase

Culoarea. Ca si in cazul claritatii si a taieturii, un diamant este cu atat mai valoros cu cat este mai curat si reflecta mai bine lumina. Insa, cum majoritatea diamantelor sunt fara culoare, cele care sunt colorate sunt foarte rare si cu atat mai valoroase. Pentru a grada lipsa de culoare a unui diamant expertii se raporteaza la scara GIA, care porneste de la D (cea mai inalta gradatie de culoare) si continuand pana la sfarsitul alfabetului, pentru diamantele cu urme inestetice de galben sau maron.

  • D Absolut incolor. Cel mai bun grad de culoare, care este extrem de rar.
  • E Incolor. Numai urme mici de culoare pot fi detectate de un expert gemolog. Un diamant rar.
  • F Incolor. O vaga culoare poate fi detectată de un expert gemolog, dar este totusi considerat un grad incolor. Un diamant de calitate superioara.
  • G-H Aproape incolor. Culoare sesizabila atunci cand este comparat cu diamante de culori mai bune, dar aceste diamante au un pret excelent.
  • I-J Aproape incolor. Culoare usor sesizabila.
  • K-M Culoare sesizabila. Este recomandat sa fie montate in aur galben.
  • N-Z Culoare foarte sesizabila. Nu comercializează astfel de diamante.

Fluorescenta diamantelor

Aproximativ 35% sau chiar mai mult dintre toate diamantele sunt fluorescente la expunerea la raze ultra-violete. Marea majoritate emit o culoare albastra. Acest efect de fluorescenta poate fi benefic pentru o piatra care are o tenta mai galbena, pentru ca fluorescenta albastra va anula o parte din nuanta galbena (albastrul si galbenul sunt culori complementare-impreuna dau alb), facand diamantul sa para mai incolor. Dar un grad prea mare de fluorescenta da un aspect laptos, incetosat pietrei. Pentru diamante de culoare D-H (categoria colorless), florescenta puternica poate avea impact negativ asupra valorii unei pietre cu 3-20%. Pe de alta parte, valoarea diamantelor cu culori mai slabe I-K, poate creste cu pana la 2% in cazul existentei fluorescentei.

Principalele forme ale diamantelor

  
    Brilliant    TriangleRadiantMarquisePrincessEmeraldPear  

Brilliant (Rotund). Taietura rotunda Brilliant este de departe cea mai cunoscuta si cea mai cautata forma de diamant disponibila astazi. De aproape 100 de ani, taietorii au folosit teorii avansate asupra comportamentului luminii si calcule matematice complicate pentru a optimiza efectul de foc si de stralucire intr-un diamant Rotund. Taietura briliant a fost conceputa ca o taietura ideala, ce maximizeaza dispersia naturala a unei pietre pretioase, curband razele de lumina catre centrul acesteia, si reflectandu-le apoi in exterior, pentru a produce “focul” si stralucirea. Pentru a maximiza efectul de stralucire al unui diamant Rotund traditional, selectati unul dintre cele mai bune doua grade de taietura, Ideal sau Very Good (foarte bun), si alegeti unul dintre gradele Ideal, Excellent sau Very Good, pentru simetrie si finisaj.

Princess (Printesa). Acesta este cea mai populara forma cu margini drepte. Stralucirea ei frumoasa si taietura unica fac ca aceasta piatra sa fie favorita pentru inelele de logodna. Taietura Printesa are colturi ascutite si forma traditionala patrata. Cand alegeti culoarea pentru un diamant cu margini drepte, tineti cont de faptul ca, desi pretul pentru un diamant Printesa de culoare J poate fi exceptional, culoarea poate fi usor vizibila in colturile pietrei. De asemenea, forma diamantelor cu taietura Printesa variaza de la patrat la dreptunghi. Pentru a gasi diamantul cu forma cautata, uitati-va dupa raportul lungime-pe-latime, afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Pentru un diamant Printesa patrat, cautati un raport lungime-latime intre 1 si 1,05. Daca preferati o forma dreptunghiulara, uitati-va dupa un raport mai mare de 1,10.

Oval. Un diamant Oval are o stralucire frumoasa, similara cu cea a unui diamant Rotund. Diamantele Ovale sunt, de asemenea, foarte indragite, pentru ca lungimea lor poate accentua degetele lungi si subtiri. Pentru a gasi dimensiunea diamantului Oval pe care il doriti, uitati-va la raportul lungime-pe-latime afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Acest raport va determina conturul diamantului, sau cum va arata cand este privit de deasupra. Pentru a gasi cele mai traditionale diamante Ovale, uitati-va dupa un raport intre 1,33 si 1,66.

Marquise. Forma unui diamant Marquise poate maximiza greutatea in carate, oferindu-va un diamant care pare mult mai mare. Pentru a gasi dimensiunea diamantului Marquise pe care o doriti, uitati-va la raportul lungime-pe-latime de pe pagina de detalii a diamantului. Acest raport va determina conturul diamantului, sau cum va arata cand este privit de deasupra. Pentru cele mai traditionale diamante cu taietura Marquise, uitati-va dupa un raport lungime-pe-latime intre 1,75 si 2,25.

Pear (Para). Aceasta taietura tip Briliant se mai numeste si Lacrima datorita faptului ca are un singur punct ascutit si un capat rotunjit. Aspectul unic al taieturii in forma de Para face ca aceasta taietura sa fie o alegere indragita pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Daca alegeti o forma de Para alungita, lungimea diamantului creeaza un efect subtil de subtiere atunci cand este pus pe deget. Pentru a intelege cum va arata diamantul cand este privit de deasupra, uitati-va la raportul lungime-pe-latime afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Pentru forme de Para traditionale, cautati un raport intre 1,45 si 1,75.

Heart (Inima). Inima este simbolul sublim al iubirii. Aspectul unic in forma de inima face din aceasta taietura o alegere distinsa pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Cand alegeti culoarea pentru un diamant in forma de Inima, tineti cont de faptul ca desi pretul pentru un diamant in forma de Inima de culoare J poate fi exceptional, culoarea poate fi usor vizibila in colturile pietrei. Pentru a gasi dimensiunea pe care o cautati, considerati raportul lungime-pe-latime afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Acest raport va determina conturul diamantului, sau felul in care va arata cand este privit de deasupra. Pentru o forma de Inima traditionala, cautati un raport intre 0,90 si 1,10.

Cushion (Pernuta). Aceasta forma unica este indragita de mai bine de un secol. Diamantele taiate in forma de Pernuta au colturile rotunjite si fatete mai mari pentru a le mari stralucirea. Aceste fatete mari subliniaza claritatea diamantului, asa ca, daca alegeti o taietura Pernuta cu un grad mai scazut al claritatii, cum ar fi SI, asigurati-va ca puteti verifica dispunerea incluziunilor de pe certificat. Forma taieturilor Pernuta variaza de la patrat la dreptunghi. Pentru a gasi dimensiunea pe care o doriti, considerati raportul lungime-pe-latime, disponibil pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Acest raport determina conturul diamantului, sau felul in care acesta va arata daca este privit de sus. Pentru un diamant Pernuta patrat, uitati-va dupa un raport lungime-pe-latime intre 1 si 1,05. Daca preferati o forma mai dreptunghiulara, uitati-va dupa un raport mai mare de 1,15.

Radiant. Colturile rotunjite constituie particularitatea acestui diamant. Datorita lor, taietura Radiant este o alegere indragita si versatila pentru orice bijuterie. Taieturile Radiant pot varia in gradul lor de rectangularitate. Pentru a gasi dimensiunea diamantului Radiant pe care o cautati, considerati raportul lungime-pe-latime afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Acest raport va determina conturul diamantului, sau cum va arata cand este privit de deasupra. Pentru a gasi un diamant Radiant patrat, cautati un raport lungime-pe-latime intre 1 si 1,05. Daca preferati o forma mai dreptunghiulara, uitati-va dupa un raport mai mare decat 1,10.

Emerald (Smarald). Ceea ce face aceasta forma diferita este pavilionul ei, care este taiat cu fatete dreptunghiulare, pentru a crea un efect optic unic. Datorita tabletei sale mai mari, deschise, aceasta forma subliniaza claritatea unui diamant. Daca alegeti o taietura Smarald cu un grad mai scazut al claritatii, cum ar fi SI, asigurati-va ca puteti verifica dispunerea incluziunilor de pe certificat. De asemenea, diamantele cu taietura Smarald, pot fi mai mult sau mai putin dreptunghiulare. Pentru a gasi diamantul cu forma cautata, uitati-va dupa raportul lungime-latime. Daca ati prefera un Smarald cu o forma mai patrata, uitati-va dupa un diamant cu taietura Asscher. Pentru o taietura Smarald clasica, uitati-va dupa un raport lungime-pe-latime intre 1,30 si 1,40.

Asscher. Aceasta forma unica si frumoasa este aproape identica cu taietura Smarald, cu exceptia faptului ca este patrata. De asemenea, aceasta forma are un pavilion taiat cu fatete dreptunghiulare in acelasi stil ca si la taietura Smarald. Daca alegeti claritatea SI asigurati-va ca puteti verifica dispunerea incluziunilor pe certificat, pentru ca aceasta forma subliniaza claritatea diamantului. La alegerea culorii, tineti cont ca, desi pretul unui diamant Asscher de culoare J poate fi exceptional, culoarea poate fi usor vizibila in colturile pietrei.

Diamante colorate

Diamantele pot avea toate culorile spectrului, iar culoarea lor este datorata fie impuritatilor chimice de azot si/sau hidrogen (diamantele galbene sau brune), bor (diamante albastre), fie expunererii la radiatii (diamante verzi) sau chiar structurii neregulate de crestere din interiorul cristalului (diamante roz, rosii). Diamantele incolore sunt in mod normal mai valoroase decat cele galbene. Totusi, daca culoarea unui diamant este mai intensa decat nota Z, trece in categoria dimantelor colorate. In acest caz, intensitatea culorii joaca un rol primordial in stabilirea valorii sale. Valoarea unui diamant colorat poate depasi usor pe aceea a unui diamant incolor, daca intensitatea culorii este mare si culoarea rara.

Nuantele de culori

Un diamant brun (sau Fancy cognac), sau galben poate avea o valoare relativ scazuta fata de un diamant incolor de calitate top. Totusi, anumite diamante colorate, cum ar fi cele roz, albastre, verzi sau rosii sunt extrem de valoroase. In trecut considerate fara prea mare valoare, diamantele roz ating in momentul de fata valori exorbitante, in principal datorita popularitatii de care se bucura in prezent aceasta culoare, dar si raritatii.

Diamantele brune, care sunt in general mai putin apreciate decat alte culori si cu o valoare implicit mai mica, incep sa creasca in popularitate si nu este exclus ca in viitorul foarte apropiat sa ajunga la preturi foarte mari.

Diamantele Fancy Yellow (Canary Yellow)

Diamantele galbene – fancy yellow isi datoreaza culoarea prezentei de impuritati de azot care absorb partea albastra a spectrului. Laboratoarele GIA noteaza diamantele colorate cuantificand gradele de nuanta, saturatie si contrast in noua clasificari, de la Faint (slab) pana la Vivid (puternic).

GIA ‘Fancy Yellow’ – desemnari de saturatie a culorii

  • Faint – M
  • Very Light – N la R
  • Light – S to Z
  • Fancy Light – inceputul de la ‘Fancy’
  • Fancy
  • Fancy Dark
  • Fancy Intense
  • Fancy Deep
  • Fancy Vivid – cea mai mare saturatie

Unul dintre cele mai mari si mai valoroase diamante galbene este diamantul „Tiffany”, gasit in Africa de Sud, mina Kimberly in 1878. Piatra bruta cantarea 287.42 carate si a fost prelucrata in forma cushion, ajungand la greutatea de 128.54 carate, cu o valoare estimata de cateva milioane de dolari.

Diamantele roz

Culoarea roz este datorata in principal cresterii neregulate a cristalului, cauzand imperfectiuni microscopice in structura de legatura. Una dintre cele mai insemnate surse de provenienta a rarelor diamante roz este mina Argyle din Australia. Diamantele roz sunt asemanatoare safirelor roz, dar cu mult mai scumpe, evident.

Nota 1PP este cea mai buna calitate pentru diamantele roz, cu o culoare pura magenta cu saturatie profunda. Pe masura ce numarul creste (8PP) culoarea este din ce in ce mai pala. O nota de 1P desemneaza o nuanta cu mai putin albastru si mai mult brun-rosu.

Doar 1% pana la 2% din diamantele estrase din mina Argyle sunt specimene de foarte buna calitate.

Fancy Pink/Brown – desemnari de culoare

  • 1PP – 8PP – Pink (Magenta-pink) 1 este cel mai inchis
  • 1P – 8P – Pink (Reddish-pink) 1 este cel mai inchis
  • 1BP – 8BP – Pink (Brownish-pink) 1 este cel mai inchis
  • PC3 – PC1 – Champagne 3 cel mai inchis
  • C8 – C1 – Cognac 8 cel mai inchis

Diamantele cameleon

Exista si o categorie foarte rara de diamante olive-gri care isi modifica culoarea. Acestea sunt cunoscute sub numele de diamante cameleon, modificandu-si culoarea in functie de lumina. Acest fenomen a fost pentru prima data documentat de GIA la inceputul anilor ’40.

Diamantele cameleon pot fi fortate sa isi shimbe culoarea temporar prin expunerea la caldura (150º C – 250º C), sau prin depozitarea de scurta durata (24 h) in bezna totala. Expunerea la soare va declansa schimbarea culorii. Aceasta schimbare este insa temporara, si total reversibila atunci cand se restabilizeaza conditiile. Se considera ca efectul de schimbare a culorii se datoreaza numarului mai mare decat normal al impuritatilor de hidrogen.

Diamantele verzi

Diamantele verzi isi datoreaza culoarea milioanelor de ani de expunere la radiatii naturale si sunt tipic intalnite in depozite secundare aluviale. Sursele primare sunt Africa de Sud sau Centrala. Cele mai multe diamante verzi sunt de fapt verzi-galbui,verzi-cenusiu sau o combinatie a celor 2. Nunate pure, intense de verde, ca in celebrul diamant „Ocean Green”, de 5.51 carate sau diamantul „Dresden Green” de 41 carate, sunt practic aproape inexistente. Diamantele verzi pot avea valori cuprinse intre 35.000 $ – 500.000 $ per carat. Iradierea poate induce artificial culoarea verde in diamante.

Misticul diamant rosu

Poate cea mai rara culoare de diamante este cea rosie. Exista mai putin de 20 de specimene de diamante rosii naturale cunoscute in lume. Primul diamant rosu gasit a fost celebrul „Halphen Red”, de 1 carat, descoperit in secolul 18.

Cel mai cunoscut diamant rosu (Hancock Red) a fost descoperit in Brazilia si cantarea doar 0.95 carate. A fost prelucrat intr-un diamant rotund briliant si a fost numit dupa proprietarul sau, Walter Hancock. Hancock Red s-a vandut la casa de licitatii Christie’s cu uimitoarea suma de 926.000 $ in 1987. Alte diamante rosii faimoase sunt Diamanatul Moussaieff care cantareste 13.90 carate si De Young Red care cantareste 5.03 carate. In prezent valoarea diamantelor rosii depaseste suma de 1.000.000 $ per carat.

Diamant Negru Roza Oro magazin de Bijuterii

Diamantul Negru superb pentru Inele, Lantisoare, Verighete, Pandantive si Bratari

Diamant Negru Roza Oro magazin de Bijuterii
Diamant Negru Roza Oro magazin de Bijuterii

Diamantul negru reprezinta un tip de dimant aparte, greu de gasit, caracterizat prin opacitatea sa si aspectul misterios. Diamantul negru este policristalin si nu permite patrunderea luminii. Tocmai acest aspect distinct il face aparte printre celelalte diamante, conferindu-i-se o valoare ridicata desi punctele de expertiza nu au nicio legatura cu cei 4C cu care ne-am obisnuit. Despre aceste caracteristici extrem de interesante ale bijuteriilor negre, dar si despre cel mai mare diamant din categorie voi scrie acum, intr-un text ce va putea fi cu usurinta incadrat la capitolul „curiozitati despre diamante”.

Se presupune ca diamantele negre au aparut ca urmare a caderii meteoritilor pe suprafata terestra, fiind chiar fragmente de roci.  Asta deoarece ele nu se gasesc in minele de exploatare obisnuite. Singurele diamante negre gasite pana acum au fost descoperite in Brazilia si Republica Central Africana, in urma unor sapaturi arheologice. De asemenea, pana in secolul al XX-lea, ele nici nu au primit valori estimative, doar intrebuintari, deoarece erau foarte greu de taiat si nu beneficiau de caracteristici precum claritatea sau transparenta. Diamantele negre erau initial folosite in industrie, spre exemplu in realizarea varfului de burghiu sau a altor unelte din zona de constructii. Apoi, specialistii s-au gandit ca pot profita de aspectul impresionant al unor astfel de pietre, dandu-le indicii valorii in functie de taietura. Nu este deloc intamplatoare aceasta decizie. Taietura unui diamant negru este extrem de greu de realizat. Interesul pentru astfel de pietre pretioase a crescut vertiginos, asa ca exista deja o industrie deja nisata pe astfel de bijuterii.

Iata ateva caracteristici neobisnuite care i-au intrigat pe oamenii de stiinta:

In primul rand, nu s-au gasit niciodata diamante negre in depozitele geologice obisnuite in care se gasesc toate celelalte diamante. Diamantele obisnuite s-au format in inima pamantului, la adancimi de peste 200km. De-a lungul erelor geologice activitatea vulcanica le-a adus la suprafata, accesibile omului, care le exploateaza in mine de diamant.

Diamant negru brut

Nici urma de carbonados in aceste locuri! Nici un diamant negru nu a fost gasit in minele de diamant clasice. Ele au fost descoperite in doar doua locatii pe pamant: in Republica Central Africana si in Brazilia.

In al doilea rand, spre deosebire de celelalte diamante, cele negre au o structura foarte particulara (sunt policristaline) si sunt poroase! Adica au incorporate bule de gaz. Or, spun cercetatorii, este imposibil sa ne imaginam ca exista gaze la adancimi ce depasesc 200km sub scoarta pamantului. In consecinta, ele s–au format in alta parte, nu la aceste adancimi. Si au fost datate ca fiind vechi de 2,6-3,8 miliarde de ani.

In al treilea rand, analiza atomica a determinat ca diamantele negre contin hidrogen, deci trebuie sa provina dintr-o sursa bogata in hidrogen, precum spatiul intrestelar.

De aici a venit ideea ca originea lor nu este chiar pamanteasca…

Si ce au in comun cele doua locatii unice in care se exploateaza diamante negre – Republica Central Aafricana si Brazilia?

Ei bine, acum 200mil de ani, Africa si America de Sud erau un singur continent, numit Pangeea, in care cele doua tari actuale erau lipite.

Stephen Haggerty, cercetator geolog la Universtatea Internationala din Miami, a legat toate aceste informatii iar concluzia lui este urmatoarea:

Diamantele negre s-au format in urma exploziei unei supernove in urma cu 3,8 miliarde de ani, in afara sistemului nostru solar.

In timp, praful stelar s-a condensat in asteroizi, iar unul dintre acestia a lovit pamantul acum 2,3 miliarde de ani, intr-o locatie exacta in Pangeea, care corespunde azi cu statele Brazilia si Republica Centr-africana.

Azi, tu, pe Pamant, ti-ai dori sa porti la deget o bijuterie cu un diamant provenit din explozia unei supernove acum 3,8 miliarde de ani si dinamitat pe Terra sub forma unui asteroid?

Asadar, daca v-am starnit imaginatia si dorinta de a achizitiona bijuterii cu diamante negre, va asteptam sa explorati, si sa achizitionati!

Verighete Aur verigheta Roza Oro magazin de bijuterii

Verighete aur cu Diamant, Manuale si Istoria acestora

Verighete Aur verigheta Roza Oro magazin de bijuterii
Verighete Aur verigheta Roza Oro magazin de bijuterii

Notiunea de verigheta nu este una noua. Dimpotriva, aceasta traditie milenara de existenta in spate, simbolistica gestului si a obiectului in sine devenind o parte esentiala  in multe culturi de pe Glob. Putini sunt insa, cei care cunosc originile si motivul aparitiei verighetei. Asadar, haideti sa facem o mica incursiune in trecut, si sa aflam impreuna de unde a pornit acest obicei.

Inainte de perioada precrestina, traind epoci patriarhale, femeia singura, era abuzata, maltratata si ucisa cu foarte mare usurinta. Pentru a stopa oarecum acest fenomen, si pentru a o proteja, a fost instaurata forma de concubinaj. In cadrul acestei forme, pentru a se putea demonstra ca femeia apartine unui barbat, aceasta trebuia sa poarte un obiect, care sa ii confere statutul de femeie “luata”, pentru a fi respectata. Treptat, abuzurile s-au imputinat, si femeia a fost mai protejata, tocmai datorita acestui inel. Mai intai, inelul a fost fabricat din materiale organice, apoi din fire din parul animalelor (calul era preferat). Dat fiind faptul ca acestea se casau usor, inelele au inceput sa fie facute din piele de animale, os  si apoi metal.

Dupa ce a inceput perioada Crestina, a inceput sa fie eliminata ideea de concubinaj, fiind introdusa casatoria religioasa, si implicit, oferind femeii siguranta de care avea nevoie. Femeia trecea “in proprietatea” barbatului, si nimeni nu avea dreptul sa se atinga de ea, sau de copii, (exceptand soldatii, stapanii comitatelor sau regiunilor, si persoanele influente de la curtea regilor sau imparatilor). Un alt motiv pentru care a fost instituita institutia casatoriei, este pentru a oferi un nume copilului nascut. Daca copilul se nastea din doi parinti necasatoriti, acesta era considerat bastard, si urma sa poarte un stigmat care sa il urmareasca pe viata.

Istoria verighetei – primul schimb

Egiptul antic

Primele dovezi inregistrate, a ceea ce putem numi, primul schimb de verighete au fost gasite in papirusuri egiptene vechi de mai bine de 3000 de ani. Desenele si hieroglifele, prezentau cupluri facand schimb de inele. Cu cat materialul era mai scump, cu atat mai evidenta era dovada de dragoste, dar si statutul social al cuplului.

Roma antica

In Roma Antica, metalul din care era confectionat un inel era un semn al rangului sau a starii sociale. De exemplu, sclavii nu aveau dreptul sa poarte inele, iar cetatenii de rand puteau avea numai inele din fier. Romanii purtau, totodata, inele in care era gravata o pentagrama sau un sarpe incolacit, simboluri aducatoare de noroc. De aici si obiceiul ca verighetele din ziua de azi sa fie realizate din diverse metale pretioase. In Roma antica, inelele de aur simbolizau eternitatea, dragostea nepieritoare si loialitatea in casatorie. Inele de cununie romane erau faurite sub forma a doua maini inclestate una de cealalta. Pe de alta parte, unele femei purtau inele de casatorie pe care era gravata o cheie, astfel incat sa aiba puterea de a deschide inima sotilor lor.Materialul atat de durabil simboliza putere si stabilitate, romanii gravand pe verighete, cu preponderenta numele partenerului. Urmand exemplul grecilor, acestia purtau verigheta pe al patrulea deget al mainii stangi pentru ca se credea ca acesta continea “vena amoris”, sau vena dragostei. Singurul lucru care s-a schimbat in prezent este mana pe care se poarta verigheta (dreapta).

Biserica catolica in secolul IX a facut din aceasta simbolul fidelitatii, imbinand traditia romana si evreiasca de a folosi acest simbol pentru unirea dintre un barbat si o femeie.

Perioada renascentista

In timpul secolelor XVI si XVII s-au popularizat inelele de tip gimmel. Un astfel de inel consta in unul sau mai multe cercuri intersectate si unite intr-un pivot pentru a forma bijuteria de nunta. Dupa ceremonia nuntii, mireasa si mirele purtau fiecare cate o parte din acest inel, aceasta bijuterie fiind creata pentru a simboliza uniunea celor doi.

Prima verigheta cu diamante a fost oferita de catre regele Germaniei, Maximilian I pentru Mary de Burgundy, in anul 1477.

In Statele Unite coloniale, inelul era privit ca un obiect frivol, asa ca mirele ii oferea miresei sale un degetar. De obicei, femeile taiau partea de sus a degetarului pentru a forma un inel.

India

In contrast, mirii din culturile Hindu si Bengal erau incurajati sa ofere si alte bijuterii precum inele pentru picior sau bratari solide din fier. In unele parti ale Indiei exista obiceiul ca dupa casatorie sa se poarte “bichiya”, un inel pentru degetul de la picior, in locul verighetei.

Explicatia natiunii chineze

Chinezii au oferit lumii o frumoasa si foarte convingatoare teorie, conform careia inelul de logodna si verighetele trebuie purtate pe cel ce-al patrulea deget. Iata explicatia lor. Priveste-ti mana stanga, mana pe care se poarta in mod obisnuit verigheta. Vezi degetul mare? Degetul mare reprezinta parintii tai, degetul aratator reprezinta rudele tale, degetul mijlociu esti tu insuti/insati, cel de-al patrulea deget, numit si inelar repreinta partenerul tau de viata, iar degetul mic reprezinta viitorii tai copii. Acum, uneste-ti varfurile degetelor de la ambele maini apoi indoaie degetele mijlocii astfel incat exterioarele lor sa se lipeasca. Cu mainile in aceasta pozitie, incearca sa faci ceea ce-ti spun: desparte-ti degetele mari unul de celalalt, nu vei avea probleme pentru ca tu si parintii tai nu sunteti destinati sa va petreceti vietile impreuna pentru totdeauna. La un moment dat, veti merge pe drumul vostru. Acum uneste-le la loc. Repeta miscarea cu degetele aratatoare, acelasi lucru se va intampla, vei putea sa-ti separi degetele, pentru ca poti trai fara rudele tale, fiecare-si va vedea de viata lui. Acum uneste-le din nou. Separa-ti degetele mici, asemenea celorlalte si vei observa ca si acestea doua se vor desparti, copiii nu vor sta langa tine toata viata. Uneste-le la loc. Urmeaza inelarul. Oricat ai incerca sa le separi unul de celalalt ti-e imposibil. Asta pentru ca tu si partenerul tau de viata sunteti destinati a fi impreuna pentru tot restul vietii.

Astazi

Pana recent, in multe culturi se considera ca doar femeia trebuia sa poarte verigheta. Asta se practica si in America, inainte de al Doilea Razboi Mondial, traditia fiind intrerupta de soldatii care isi purtau verighetele ca un semn de angajament fata de sotiile lor care ii asteptau acasa. Acest obicei s-a pastrat si in timpului Razboiului Koreean, lucru ce a dus la popularizarea seturilor de verighete. Iar astazi, verighetele au devenit atat de populare incat se pot gasi in stiluri si metale diferite, perfecte chiar si pentru cei mai pretentiosi miri. Intr-un alt obicei, rar intalnit in Romania, verigheta isi are locul pe cel de-al patrulea deget al mainii drepte, considerandu-se ca primele trei degete (incluzand policarul) sunt reprezentari pure ale Sfintei Treimi. Pentru altii, preotul era cel care pronunta: “in numele tatalui” (la nivelul degetului aratator), “in numele fiului” (la nivelul degetului mijlociu) si “al sfantului duh” (la nivelul degetului inelar) si astfel inelul isi gasea locul pe acest deget. La romani, verighetele simbolizeaza vesnicia si trainicia cununiei si a familiei intemeiate. Nimeni nu stie cu exactitate cand a fost descoperit, dar din istorie aflam ca inelul legamantului a inceput sa fie din ce in ce mai popular in jurul secolului al 4-lea e.n. In acele timpuri, verigheta era denumita „inelul cu sigiliu” (este primul inel care apare mentionat in Biblie). Evident, nu reprezenta acelasi lucru ca si astazi, ci el era simbolul demnitatii, autoritatii si era folosit pentru sigilarea unor contracte ale romanilor. Deci, verigheta a fost prima oara folosita de romani. Barbatii romani, in timpul pe care il aveau intre logodna si nunta, trebuiau sa dea o suma de bani sau un obiect valoros miresei. Timpul trece, lumea romana se schimba, iar inelul legamantului ramane si astazi simbolul unirii sufletelor indragostitilor.

In prezent, cea mai scumpa verigheta, a fost cotata la valoarea de 16,26 milioane de dolari.

Verighetele si legamantul casatoriei      

Verighetele se pun de catre preot, impreuna cu nasii, pe mana dreapta a mirilor, la slujba de logodna, cand preotul sfinteste verighetele. Daca nu urmeaza imediat cununia, ci se face doar logodna, raman asa pana la cununie. In cazul logodnei, preotul este cel care sfinteste verighetele. El este cel care pune verighetele astfel: pe degetul inelar de la mana dreapta, verigheta miresei el o pune pe degetul mirelui, iar verigheta mirelui, pe degetul miresei. Preotul este cel care va lua mana dreapta cu verighetele “inversate” in dreptul inimii. In cazul in care urmeaza cununia, nasii muta verighetele mirilor pe mana stanga, chiar inainte de inceperea slujbei de cununie, imediat dupa momentul punerii verighetelor in mana dreapta in felul urmator: nasul va lua verigheta mirelui de pe degetul miresei si o va pune pe degetul inelar stang al mirelui, iar nasa va proceda invers pentru mireasa. Si astfel vor ajunge verighetele in pozitia in care trebuie sa fie (degetul inelar de la mana stanga).

Asadar, in momentul in care va ganditi sa faceti pasul acesta al casatoriei, si sunteti in cautare de verighete, este important sa cunoasteti importanta acestui eveniment. Oamenii, si omenirea au evoluat, insa, traditia, a ramas vie, fiind transmisa din generatii in generatii.

https://rozaoro.com/categorie-produs/verighete/verighete-manuale/
https://rozaoro.com/categorie-produs/verighete/verighete-manuale/

Inelul de Logodna aur cu diamant si modele deosebite

In mod cert, casatoria, este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om. Dar acesta, este precedat, de un alt moment special, cu o semnificatie aparte.

Mai precis, anume cererea in casatorie, care este insotita de mult asteptatul inel de logodna.

Alegerea  acestei  bijuterii perfecte depinde de cativa factori, de care este indicat sa se tina cont. Se incepe de la bugetul stabilit, montura, materialul din care este confectionat, pana la pietrele pretioase sau semipretioase care il vor decora. Cu toate acestea, un barbat, nu se lasa descurajaț deloc de aceste detalii, dimpotriva.

Atunci cand isi gasesc perechea, viitorii soti pornesc in cautarea bijuteriei perfecte si pregatesc din timp momentul, pana la cele mai mici detalii. Pentru ca, se stie, ca detaliile sunt cele care fac diferenta.

Inel de logodna aur cu diamant |

Traditia și istoria inelului de logodna dainuie si farmeca de sute de ani, avand pentru unele persoane o semnificatie chiar mai mare decat verighetele. Conturul, sau sina inelului – never ending – simbolizeaza iubirea dintre parteneri – care este absoluta si eterna. De asemenea, și aceasta bijuterie semnifica legatura puternica si trainica dintre cei doi parteneri, si implicit, promisiunea implicarii exclusive si permanente.

Logodna datează din anul 1215, atunci când Papa Inocențiu al III-lea a susținut ca, înainte de a se casatori, un cuplu are nevoie de o perioada in care sa se cunoasca mai bine. De asemenea, acesta a instaurat obiceiul daruirii unui inel de logodna ca simbol al dragostei infinite.

Aceast accesoriu, a avut o evoluție impresionanta datorita evolutiei pe care a cunoscut-o in timp industria bijuteriilor, dar si-a pastrat insemnatatea in toate culturile lumii. Cu toate acestea, modul in care este purtat inelul poate varia de la o regiune la alta.

De exemplu, in Statele Unite și in multe țari din Europa acest inel este purtat doar de catre femei, in timp ce in alte culturi, inelele de logodna sunt purtate de catre ambii parteneri.

Pe ce deget se poarta inelul de logodna?

Tradițiile și ritualurile care vizeaza oferirea și purtarea inelului de logodna variaza in funcție de zonele  culturale.

Obiceiul de a purta aceasta bijuterie pe al patrulea deget al mainii stangi, dateaza din perioada Egiptului Antic. Pe atunci se credea ca vena care porneste din acest loc este conectata la inima. Aceasta era denumita „Vena Amoris”, care in limba latina insemana „vena dragostei”.

In prezent, aceasta se poarta pe degetul inelar al mainii stangi, dar, in anumite spații culturale, inelul se poarta pe degetul inelar de la mana dreapta. De asemenea, unele persoane poarta aceasta bijuterie pe mana stanga in perioada de logodna, urmand ca in timpul ceremoniei de casatorie sa mute inelul pe mana dreapta.

In unele țari precum Rusia, Germania, Norvegia și India, inelul de logodna este purtat pe mana dreapta deoarece se considera ca purtarea unui inel pe mana stanga aduce ghinion. Etimologic vorbind, acest cuvant provine din latinescul „sinister” care ar veni tradus „de rau augur”.  Iar acest fel, se poate explica de ce aceste popoare au ales sa poarte simbolul legaturii lor pe mana care aduce noroc.

In Suedia și Chile, nu doar viitoarele mirese primesc inelele de logodna, ci și barbatii. În Kenya de Nord, razboinicii din Samburu poarta ornamente colorate in jurul gatului pentru a indica angajamentul fața de o persoana.

Cum sa porti inelul de logodna

Sugestia noastra, este sa porti inelul cu drag, convinsa ca ai luat decizia cea mai buna cand ai spus acel sincer “Da”, si mai ales, constienta de angajamentul pe care, alaturi de partenerul tau, l-ati facut.

Asadar, iata cateva opțiuni:

  • Poarta bijuteria pe mana dreapta;
  • Poarta și inelul de logodna și verigheta pe aceeasi mana;
  • Poți alege sa porți inelul de logodna pana oficierea casatoriei, și mai apoi verigheta;
  • Poarta inelul de logodna doar la ocazii speciale.

Diamantul pretios si caratul acesteia

Caratul este o masura de greutate, nu dimensiune. Diamantele sunt de fapt evaluate in functie de greutate, nu in functie de marime. Dimensiunea reala a unui diamant este stabilita in milimetri,. In acest sens, va rugam sa consultati aceasta diagrama pentru conversia dintre greutatea in carate si milimetri.
Nota – a nu se confunda “greutatea carate” cu “carate / karate”, care este metoda de a  determina puritatea aurului (de exemplu, 18 carate aur alb, 18 carate aur galben).

Un carate este impartit in 100 de puncte – un diamant care este de ½ de carate este de 50 de puncte. Greutatea in carate afecteaza pretul unui diamant mai mult decat orice alt “4 C”. Un diamant de doua ori mai mare, poate fi mai scump de patru ori. Diamantele mai mari sunt descoperite mai rar decat diamantele mici, ceea ce inseamna ca au o valoare mai mare. Din acest motiv, pretul unui diamant se ridica exponential cu dimensiunea acesteia.

Atunci cand cumparati un diamant si trebuie sa decideti marimea acestuia, exista cateva lucruri pe care sa le luati in considerare:

  • Bugetul alocat
  • Dimensiune vs Calitate – in cazul in care partenerul dvs. prefera o bijuterie mai mare in dimensiuni, iar dvs aveti un buget pe masura, puteti achizitiona un diamant mare care in termeni de claritate si culoare se claseaza la un nivel mai scazut. De exemplu, un diamant de 0.50 carate D VVS1 (de lux) va fi mai scump decat un diamant de 0.70 carate G SI1 (excelent), chiar daca acesta este mai mic in dimensiune. Optati pentru un diamant de 0.70 carate daca credeti ca partenerul dvs. ar prefera marimea in comparatie cu termeni precum culoare si claritate.
  • Dimensiunea degetului – degetele subtiri fac diamantele  mici sa para mai mari. Un diamant de 1 carate va parea proportional mai mare daca este purtat de o persoana cu degetul subtire.

Despre Diamante pretioase Taietura si montura

Taietura

Cand diamantele sunt extrase din pamant, nu arata nicidecum ca si pietrele pretioase, taiate si slefuite in bijuteriile fine. Transformarea acestor pietre  brute in niste lucrari perfecte necesita multa munca si acuratete. Taierea si forma sunt deseori confundate de cumparatori.  Forma se refera la aspectul exterior al diamantului (dupa cum am prezentat intr-un articol  anterior). Taierea se refera la calitatile reflexive ale diamantului.

Atunci cand un diamant este bine taiat si prelucrat, lumina intra prin tabelul de diamante, se deplaseaza in pavilion si reflecta aceasta lumina dintr-o parte in alta inainte de a o reflecta inapoi prin tabelul diamantului. Aceasta lumina creeaza un efect de blit pe care o cunoastem ca stralucire / sclipire.

Taierea este descrisa prin urmatoarele grade: Ideal, Excelent, Foarte bine, Bine, Rezonabil, si Sarac/Neacceptabil

Unele certificate nu specifica gradul de taiere al diamantului. Roza Oro foloseste certificate GIA si HRD, si  putem garanta ca gradul de taiere va aparea in certificatul dumneavoastra. Daca gradul de taiere nu este mentionat pe certificat, acesta nu poate dovedi calitatea gemei achizitionate . Este nevoie de un ochi bine format pentru a defini exact calitatea unui diamant taiat.  Clasificarea facuta de Roza oro, este in colaborare cu  profesionisti cu pregatire deplina in domeniu, care aleg doar diamante pe care le claseaza ca “Foarte bine” sau “Excelent”. Asadar, diamantul actizitionat de dumneavoastra, va fi unul de o inalta calitate.